PARTIOASU

Partiopaidan vasen hiha

Leirillä, retkillä ja tapahtumissa riittää, kun ottaa mukaan infokirjeissä mainitut asiat (yleensä partiohuivi ja partiopaita). Virallista asua, (joista ohjeet löytyvät alta) käytetään yleisemmin vain edustustilaisuuksissa ja paraatissa keväisin. Suomen Partiolaisten viralliset partioasuihin liittyvät ohjeet löytyvät kootusti TÄÄLTÄ.

Ryhmätunnuksia lippukunnassamme ei tällä hetkellä ole käytössä. Näin ollen paikkakuntatunnuksen alapuolelle tulee heti Kaarinan Korpiklaanin hihamerkki, jonka saa ostaa lippukunnalta ottamalla ryhmän johtajaan yhteyttä.

Alueellemme (Kymmenykset) on saatu uusi hihamerkki huhtikuussa 2019, joka tulee lippukuntatunnuksen alapuolelle. Merkin saa ostaa Scandinavian Outdoor myymälöistä. Tämän alle tulevat Lounais-Somen Partiopiirin tunnus ja Suomen Partiolaisten järjestötunnus.

Kaksi alimmaista maailmanjärjestöjen merkkiä saadaan lupausmerkkeinä lupauksenannossa lippukunnalta. Lila WOSM on Partioliikkeen Maailmanjärjestön  ja sininen WAGGGS Partiotyttöjen Maailmanliiton merkki.

Mitä päälle partioparaatiin?

Sudenpentujen päähineenä toimii sinivalkoinen väiski, jonka saa marssiin lainaan lippukunnalta niin halutessaan. Seikkailijoilla ja sitä vanhemmilla partiopäähineenä lippukunnassamme toimii tummansininen baretti, jonka jokainen hankkii itse.

Sudenpennun marssivaatetus

Seikkailijan marssivaatetus

Tarpojan marssivaatetus

Samoajan marssivaatetus

Aikuisten marssivaatetus

Partiomekko ja partiolaisten kesäpaita ovat puolestaan vähemmän käytössä.

Ansiomerkkien käytöstä voit lukea lisää ansiomerkkivihkosta.

Lippukunnalla on joitain osia pukuun varalla, joten jos tarvitset lainaan paraatiin esimerkiksi barettia, olethan yhteydessä ajoissa omaan johtajaasi tai sähköpostilla (kaarinankorpiklaani(at)gmail.com) lippukunnanjohtajaan.