RETKIVARUSTEET

Retkillä ja leireillä tarvittavat varusteet riippuvat paljon vuodenajasta. Tässä kuitenkin pieni muistilista tavallisimmista tarvikkeista.

Nimikoithan kaikki tavarasi, niin ne löytävät omistajansa myös retken jälkeen!

⦁ partiohuivi ja partiopaita
⦁ makuupussi ja makuualusta, istuinalusta
⦁ tasku-/otsalamppu ja varaparistot
⦁ hammasharja ja -tahna
⦁ muut hygieniatarvikkeet, esim harja, aurinkorasva, allergialääkkeet tms.
⦁ pyyhe ja uimapuku
⦁ ruokailuvälineet
⦁ riittävästi lämpimiä vaatteita
⦁ vaihtovaatteita
⦁ sadevarusteet
⦁ säänmukaiset kengät
⦁ puukko
⦁ muistiinpanovälineet
⦁ reppu tai rinkka, johon kaikki tavarasi mahtuvat

Vinkkejä:
Villa lämmittää paremmin kuin useimmat keinokuidut.
Kerrospukeutuminen on kaiken a & o
Hyvät kengät + hyvät sukat = hyvä mieli
Talvella pilkkihaalari on kiva kaveri

Rinkoista

Hyvä rinkka on sellainen, missä kaikki remmit saa säädettyä riittävän kireälle ja jää myös kasvuvaraa. Yksi tärkeimmistä mitoittavista hihnoista on lantiovyö. Rinkkaa kantaessa suurin osa painosta pitäisi olla lantiolla, joten ehdottoman tärkeää on saada lantiovyö tiukalle, unohtamatta kuitenkaan kasvuvaraa. Koska 7-vuotias ei ole enää saman kokoinen 17-vuotiaana, suositeltavaa on hankkia rinkka vasta hieman vanhempana. Siihen saakka riittää jokin reppu, jota pakattuna jaksaa itse kantaa lyhyen matkan. Rinkkaa hankkiessa kannattaa aina kääntyä asiantuntijan puoleen.

P.S. Varusteiden puute ei pitäisi olla este tulla mukaan. Jos itseltäsi ei löydy kaikkia tarvikkeita, voit kysellä niitä lainaan johtajilta, muilta partiolaisilta tai vaikka tuttaviltasi.

Marilla on tauolla lämmin. Siitä pitää huolen kunnon kerrospukeutuminen: tekninen aluspaita, fleece-paita, kuoritakki ja taukotakkina toppatakki. Unohtamatta tietenkään nahkarukkasia, pipoa ja kaulahuivia, lämpimiä housuja sekä hyviä sukkia ja vaelluskenkiä.