TURVALLISUUS PARTIOSSA

Ei kiusaamiselle

Partio on kaikille jäsenilleen turvallinen harrastuspaikka ja epäasialliseen käytökseen puututaan heti. Lippukunnassamme on käytössä kolmen tason kiusaamiseen puuttumisen suunnitelma. Voit lukea johtajille tarkoitetut ohjeet täältä.

Turvallisesti yhdessä-koulutus

Turvallisesti yhdessä -koulutus on pakollinen koulutus kaikille täysi-ikäisille partiolaisille ja ryhmänjohtajilla iästä riippumatta. Koulutuksen tarkoituksena on vahvistaa lasten ja nuorten kasvuympäristön turvallisuutta partiossa. Voit lukea lisää täältä: partio.fi/turvallisesti-yhdessa 

Partiovakuutus

Suomen Partiolaisten jäsenillä, eli kaikilla jäsenmaksunsa maksaneilla partiolaisilla, on toiminnan vastuu-, tapaturma- , matkustaja-, matkatavara- ja matkavastuuvakuutus LähiTapiolassa. Vahingon sattuessa korvausta haetaan ensisijaisesti vakuutetun omasta, mahdollisesta henkilökohtaisesta vakuutuksesta.

Lisätietoa partiovakuutuksesta

Kännykät leireillä

Partiolaiset voivat ottaa retkillemme kännykän mukaan omalla vastuulla. Käytäntönä on ollut, että johtajat keräävät sudenpentujen ja seikkailijoiden puhelimet “kännykkäparkkiin”, josta voi sovittuna ajankohtana käydä tarkistamassa saapuneet viestit ja puhelut. Nimikoi/merkkaa puhelimesi niin, että tunnistat sen muiden puhelinten joukosta!

Jos vanhemmille tulee kiireellistä asiaa leirille, toivomme yhteydenottoa leirin johtajaan lippukunnan numeroon (040-6861986) tai muuhun leirikirjeessä mainittuun numeroon.

Puukot leireillä

Samoin kuin kännyköillä, on käytössämme “puukkoparkki”, josta jokainen noutaa oman puukkonsa, kun sitä ohjelmassa tarvitaan. Näin huolehdimme jokaisen turvallisuudesta, sekä puukkojen tallessa pysymisen. Nimikoithan myös puukkosi hyvin!

Vinkki, millainen puukko on hyvä: Terävä puukko on turvallisempi kuin tylsä, siksi sitä on hyvä huoltaa aika ajoin. Turvallisessa puukossa on myös sormisuoja.
Linkkuveitsi ei ole puukko! Se ei myöskään ole turvallinen veistelyväline lapsen käsissä.
Luontoon.fi sivustolta löytyy paljon tietoa retkeilystä ja muun muassa se mitä on hyvä muistaa puukon käsittelyssä.